House of the Dragon: Säsong 2 – Avsnitt 7 ”The Red Sowing”

av | jul 31, 2024 | Serier

I den svidande striden om Järntronen har drakhärskarna på Drakvingen återigen samlat sina krafter. Efter år av bedrägerier och förräderi har drakarna äntligen vaknat ur sin dvala, redo att förena sina vingar med nya ryttare. I denna episka vändning har de lågborna fått en chans att bevisa sin ädla börd och bli en del av den legendariska Targaryen-ätten. Men priset för detta äventyr är högt, och många har redan offrat sina liv i jakten på makt och ära.

En armé av bastards

Efter att ha bevittnat Addam av Hulls förmåga att tämja den vilda Seasmoke, såg drottning Rhaenyra en ny horisont öppna sig. Hon insåg att de lågborna, trots sin ringa börd, kunde bära den ärofyllda bördan att rida de mäktiga drakarna. Med denna insikt började hon samla en armé av bastardavkommor, en skara av män och kvinnor som burit på rykten om sitt Targaryen-blod.

Genom att sprida ord i King’s Landing lockades dessa bastardarvingar till Drakvingen, där de ställdes inför den ultimata utmaningen – att bevisa sitt värde inför drakarna själva. Bland dem fanns smeden Hugh Hammer och den druckne Ulf, båda övertygade om sin härstamning från den kungliga ätten.

Daemons Kamp på Harrenhal

Medan denna händelserika resa mot Drakvingen ägde rum, befann sig kung Daemon på den ödsliga Harrenhal, plågad av syner och minnen från det förgångna. Den unge lorden Oscar Tully anlände med en armé av flodhärskare, redo att slutligen ställa Daemon till svars för hans brott.

I en maktdemonstration tvingade Oscar Daemon att avrätta lord Blackwood, en handling som skulle återupprätta ordningen bland flodhärskarna. Trots sin avsky för Daemons handlingar, förblev de lojala mot drottning Rhaenyra och hennes anspråk på tronen.

Corlys’ Kamp med sina okända barn

På Drakvingen kämpade lord Corlys Velaryon med att erkänna sina bastardavkommor som sina egna. Trots att han välkomnade Addam och Alyn till sitt följe, kunde han inte helt acceptera deras existens. Alyn, å andra sidan, verkade ha funnit sin kallelse på havet snarare än i luften, en sann son av Valyria.

Drakarnas utmaning

När bastarderna anlände till Dragon Gate, möttes de av en skrämmande syn – den väldiga Vermithor, en av de största drakarna i Westeros. Rhaenyra höll ett inspirerande tal om äran att rida dessa gudomliga varelser, men underskattade de dödliga farorna.

När bastarderna närmade sig Vermithors grotta, utbröt kaos. Den jättelika draken lät sin eld regna över de ovärdiga, och snart var grottan fylld med rök och skrik. Många bastarder föll offer för Vermithors vrede, men Hugh Hammer stod orubblig. Med ett raseri som matchade drakens, lyckades han tämja den mäktiga varelsen och bli dess nye ryttare.

Ulfs Ödesbestämda Resa

Mitt i kaoset lyckades Ulf undkomma Vermithors eld, bara för att snava rakt in i en annan drakgrottas mörker. Där möttes han av Silverwing, en imponerande hondrake som tycktes acceptera den druckne bastarden som sin ryttare. I en oväntad vändning red Ulf Silverwing rakt mot Kungens hamn, en handling som skulle skaka om maktbalansen i riket.

När Ulf och Silverwing dök upp över Kungens hamn, insåg Aemond att krigets våg hade vänt. Han skyndade sig att bemanna sin egen drake, Vhagar, och jagade de nyanlända ryttarna ända till Drakvingens kuster. Där möttes han av en syn som fick honom att darra – Rhaenyra, omgiven av en ny drakarmé, redo att utmana sina fiender.

Alicents Reträtt

Medan dessa dramatiska händelser utspelades, hade drottning Alicent dragit sig tillbaka från maktkampen. Utan sin plats i rådet, valde hon att fly till Kungskogens skogar för att finna frid och återhämtning. Men ovetande om den nya drakarmén som hotade hennes sons rike, var hennes reträtt kortvarig. Kung Aegon II, den gröna drakhärens ledare, befann sig i en utsatt position. Plågad av smärtor och svaghet, vände han sig till den misstänkta Larys Strong för vägledning. Medan hans fiender stärktes, tycktes Aegons grepp om makten bli allt svagare.

Drakhärskarna stiger fram

I denna episka vändning har maktbalansen skiftat dramatiskt. Rhaenyras armé av bastarddrakhärskare har vuxit sig stark, med Hugh Hammer och Ulf som nykomlingar bland hennes ryttare. Aemond, som tidigare trodde sig ha övertaget, inser nu att han står inför en överväldigande styrka.

Men detta är bara början på en större konflikt. Medan drakarna stiger fram från skymningsmörkret, kommer Westeros att skaka av deras vrål och elden från deras gap. Vem som till sist kommer att besitta Järntronen är en fråga som bara blodet från drakarna kan besvara.

RECENSIONER AV TIDIGARE AVSNITT:

Image

Relaterade Inlägg

A Knight of the Seven Kingdoms färdiginspelad!

A Knight of the Seven Kingdoms färdiginspelad!

Den andra spinoff-serien av Game Of Thrones är nu färdiginspelad! I januari 2021 tillkännagav HBO/MAX att de utvecklade en ny förhandsvisningsserie till Game of Thrones. Serien skulle följa äventyren med Sir Duncan the Tall och en ung Aegon V Targaryen, med smeknamnet...

Sökandet efter kommande Harry Potter har börjat!

Sökandet efter kommande Harry Potter har börjat!

Den ikoniska Harry Potter-serien får nytt liv genom en mycket efterlängtad TV-adaption på HBO Max. Efter årtionden av framgångsrik filmfranchise är det nu dags att introducera en ny generation av skådespelare för att gestalta de älskade rollerna. Warner Bros....

Sherwood – Säsong 2 nu på SVT Play!

Sherwood – Säsong 2 nu på SVT Play!

Sherwood, den hyllade brittiska dramaseriens andra säsong, har äntligen landat och fångat tittarnas hjärtan på nytt. Denna gripande berättelse, som utspelas i den lilla byn med samma namn, har lämnat publiken andlös med sina intrikata vändningar och djupa...

Sherwood – Säsong 1

Sherwood – Säsong 1

Sherwood är en brittisk dramaserie som har fångat tittarnas uppmärksamhet med sin unika blandning av historia, fiktion och nutida sociala frågor. Denna högaktuella serie utforskar det komplexa samspelet mellan makt, rättvisa och identitet i den lilla staden Sherwood,...

SerierHouse of the Dragon: Säsong 2 – Avsnitt 7 ”The Red Sowing”