Allt om: Queen Alicent Hightower

av | jun 17, 2024 | Karaktärer

Queen Alicent Hightower är en betydande karaktär i ”House of the Dragon”, som är en prequel till ”Game of Thrones” baserad på George R.R. Martins bok ”Fire & Blood”. Hon är en central figur i de intriger och konflikter som leder till inbördeskriget ”Dance of the Dragons”.

Bakgrund, familj och uppväxt

Alicent Hightower är dotter till Otto Hightower, som är Hand of the King under kung Jaehaerys I, Viserys I, och Aegon II. Familjen Hightower är en av de mest inflytelserika i Westeros och kommer från Oldtown. Alicent växer upp vid hovet och blir tidigt involverad i dess politiska spel.

Alicent växer upp i en maktfull familj och får en sofistikerad utbildning i hovetikett och politik. Hon blir snart en av de mest framstående damerna vid hovet, känd för sin skönhet och sitt skarpsinne.

Äktenskap och familj

Alicent gifter sig med kung Viserys I Targaryen efter hans första hustru, drottning Aemma Arryns död. Detta äktenskap är strategiskt och syftar till att stärka Hightower-familjens inflytande vid hovet. Tillsammans får de flera barn:

  1. Aegon II Targaryen
  2. Helaena Targaryen
  3. Aemond Targaryen
  4. Daeron Targaryen

Efter kung Viserys död blir Alicent en central figur i den politiska striden om tronföljden. Hon stödjer sin son Aegon II

anspråk på tronen över kungens utvalda arvinge, hans dotter från sitt första äktenskap, Rhaenyra Targaryen. Denna maktkamp leder till inbördeskriget känt som ”Dance of the Dragons”. Alicent och hennes anhängare, kända som de ”Gröna”, står emot Rhaenyra och hennes anhängare, de ”Svarta”.

Karaktärsdrag och egenskaper

Alicent är en komplex karaktär, känd för sitt strategiska tänkande och politiska skicklighet. Hon är viljestark, ambitiös och beredd att gå långt för att skydda sina barns rättigheter och säkerhet. Hennes lojalitet till familjen och hennes övertygelse om rättfärdigheten i hennes sons anspråk på tronen driver mycket av hennes handlingar.

Konflikter och relationer

Alicents förhållande till Rhaenyra Targaryen är en av de mest centrala och komplicerade i berättelsen. Trots att de en gång var nära vänner, blir de bittra rivaler på grund av maktstriden om tronen. Alicent har också en viktig relation till sin far, Otto Hightower, som påverkar många av hennes beslut och handlingar.

Sammanfattning

Alicent Hightower är en av de mest inflytelserika och kontroversiella karaktärerna i ”House of the Dragon”. Hennes handlingar och beslut spelar en avgörande roll i de händelser som formar Westeros framtid. Hennes kamp för sina barns rättigheter och hennes strategiska skicklighet gör henne till en kraft att räkna med i de politiska intrigerna vid hovet.

I ”House of the Dragon” spelas Alicent Hightower av Olivia Cooke (vuxen) och Emily Carey (ungdom). Serien utforskar hennes komplexa karaktär och de olika aspekterna av hennes liv, från hennes ungdom vid hovet till hennes roll som drottning och mor under ett av de mest turbulenta perioderna i Targaryen-dynastins historia.

Relaterade Inlägg

Allt om: Lord John Grey

Allt om: Lord John Grey

 den älskade TV-serien Outlander, som är baserad på Diana Gabaldons populära bokserier, har en karaktär särskilt fångat tittarnas hjärtan - Lord John Grey. Denna mångfacetterade och komplexa gestalt har blivit en favorit bland fansen, tack vare sin ädelhet, humor...

Allt om: Roger Wakefield

Allt om: Roger Wakefield

Roger Wakefield är en central karaktär i den populära TV-serien Outlander. Hans bakgrund och uppväxt har format honom till den person han är idag. Född i en familj med djupa rötter i den skotska kulturen, växte Roger upp omgiven av traditioner och berättelser som...

Allt om: Brianna Randall Fraser

Allt om: Brianna Randall Fraser

Outlander, den populära TV-serien baserad på Diana Gabaldons bästsäljande romaner, har fångat miljoner tittares hjärtan över hela världen. Bland de mest älskade karaktärerna i serien finns Brianna Randall Fraser, den modiga och självsäkra dottern till huvudpersonerna...

Allt om: Prince Aemond Targaryen

Allt om: Prince Aemond Targaryen

Prince Aemond Targaryen, även känd som Aemond-One-Eye och Aemond the Kinslayer, är en karaktär i A Song of Ice and Fire-franchisen och en stor antagonist i TV-serien House of the Dragon. Bakgrund Född någon gång mellan åren 115 AC och 126 AC, var Aemond den fjärde...

KaraktärerAllt om: Queen Alicent Hightower