Allt om: Rachel Zane

av | jun 10, 2024 | Karaktärer |

Rachel Zane är en fiktiv karaktär i TV-serien ”Suits”, skapad av Aaron Korsh och porträtterad av Meghan Markle. Rachel är en av de centrala karaktärerna i serien och spelar en betydande roll i handlingen. Här är en detaljerad beskrivning av Rachel Zane:

Bakgrund och Familj

 • Fullständigt namn: Rachel Elizabeth Zane
 • Född: Cirka 1983 (karaktären firar sin 30-årsdag under seriens gång)
 • Familj: Rachel är dotter till Robert Zane, en framstående advokat och seniorpartner på en annan ansedd advokatbyrå. Hennes relation med sin far är komplicerad, då han har höga förväntningar på henne.

Utbildning och Karriär

 • Utbildning: Rachel studerade vid Columbia University, där hon senare också blev antagen till deras juridiska fakultet efter flera försök. Hennes kamp med att komma in på juridikskolan är ett återkommande tema i serien, vilket visar hennes beslutsamhet och ambition.
 • Karriär: Rachel arbetar som en juridisk assistent på advokatbyrån Pearson Hardman (senare Pearson Specter, Pearson Specter Litt, och andra namnvariationer). Hennes mål är att bli en advokat, och hon studerar samtidigt för att klara advokatexamen.

Karaktärsutveckling

Rachel Zane utvecklas betydligt genom seriens gång, både personligt och professionellt:

 • Från Assistent till Advokat: Rachel börjar som en mycket kompetent juridisk assistent med djup kunskap om juridiska procedurer och fall. Hennes strävan att bli advokat är en stor del av hennes karaktärsutveckling, och hon lyckas slutligen med detta mål, vilket markerar en viktig milstolpe i hennes karriär.
 • Kompetens och Etik: Rachel är känd för sin starka arbetsmoral, sin kompetens och sitt engagemang för rättvisa. Hon har en stark moralisk kompass och står upp för vad som är rätt, även när det är svårt.

Relationer

Mike Ross

Rachels romantiska relation med Mike Ross, spelad av Patrick J. Adams, är en av de centrala relationerna i ”Suits”:

 • Första Mötet: De två möts när Mike börjar arbeta på Pearson Hardman som en ung och lovande nyanställd. Rachel blir initialt imponerad av Mikes intelligens men också misstänksam på grund av hans hemlighet (att han inte har en juridisk examen).
 • Förhållande: Deras relation utvecklas från en professionell vänskap till en djup romantisk relation. De möter många utmaningar tillsammans, inklusive Mikes hemlighet, men deras kärlek och stöd för varandra växer starkare.
 • Äktenskap: Rachel och Mike gifter sig i seriens sjunde säsong, vilket är en höjdpunkt i deras relation och i serien som helhet. Efter sitt bröllop beslutar de sig för att flytta till Seattle för att arbeta tillsammans på en juridisk hjälporganisation.

Robert Zane

Rachel har en komplicerad men kärleksfull relation med sin far, Robert Zane. Han är en framstående advokat och har höga förväntningar på Rachel. Deras relation utvecklas genom serien, och Robert spelar en viktig roll i Rachels karriärutveckling.

Viktiga Händelser

 • Advokatexamen: Rachels kamp för att bli antagen till juridikskolan och att klara advokatexamen är en viktig del av hennes berättelse. När hon slutligen blir advokat är det en stor personlig och professionell triumf.
 • Hantering av Mikes Hemlighet: Rachel står inför stora moraliska och juridiska dilemman när hon upptäcker Mikes hemlighet. Hennes stöd och kärlek till Mike är dock starka, och de navigerar dessa utmaningar tillsammans.
 • Bröllop och Flytt: Rachel och Mikes bröllop är en betydande händelse i serien. Deras beslut att flytta till Seattle för att arbeta på en juridisk hjälporganisation markerar ett nytt kapitel i deras liv.

Betydelse i ”Suits”

Rachel Zane är en central och älskad karaktär i ”Suits”. Hennes resa från en juridisk assistent till en fullfjädrad advokat speglar hennes beslutsamhet, hårda arbete och engagemang för rättvisa. Hennes relation med Mike Ross är en av de mest älskade aspekterna av serien, och hennes karaktär har blivit en symbol för ambition och integritet.

Meghan Markles Roll

Meghan Markle’s porträtt av Rachel Zane fick mycket beröm och bidrog till hennes popularitet som skådespelare. Hennes karaktärs komplexitet och utveckling genom serien visar på Markles talang och förmåga att skapa en engagerande och relaterbar karaktär.

Sammanfattningsvis är Rachel Zane en stark, intelligent och etiskt driven karaktär i ”Suits”. Hennes personliga och professionella resa, hennes relationer och hennes engagemang för rättvisa gör henne till en central figur i serien och en inspiration för många fans.

Relaterade Inlägg

Allt om : Prince Daemon Targaryen

Allt om : Prince Daemon Targaryen

Prince Daemon Targaryen är en av de mest komplexa och karismatiska karaktärerna i George R.R. Martins verk "A Song of Ice and Fire" och dess prequel, "Fire & Blood", samt HBO-serien "House of the Dragon". Här är en detaljerad översikt över hans bakgrund, ålder,...

Allt om: King Aegon II Targaryen

Allt om: King Aegon II Targaryen

Aegon Targaryen är en viktig karaktär i TV-serien "House of the Dragon". I TV-serien spelas den äldre versionen av Aegon av skådespelaren Tom Glynn-Carney. Aegon Targaryen, den förstfödda sonen till kung Viserys I, är en central figur i tronföljdsstriden som leder...

Allt om: Prince Jacaerys ’Jace’ Velaryon

Allt om: Prince Jacaerys ’Jace’ Velaryon

Prince Jacaerys Velaryon, även känd som "Jace", är en betydande figur under den tumultartade perioden känd som Dance of the Dragons. Han föddes till Princess Rhaenyra Targaryen och Ser Laenor Velaryon, men det fanns rykten vid hovet att hans verkliga far var Ser...

Allt om: Princess Rhaenys Targaryen

Allt om: Princess Rhaenys Targaryen

Princess Rhaenys Targaryen var en viktig figur i Westeros historia och är en central karaktär i George R.R. Martins böcker och i den kommande HBO-serien "House of the Dragon". Här är en översikt över hennes bakgrund, roll och relationer. Princess Rhaenys Targaryen...

KaraktärerAllt om: Rachel Zane