Allt om: Fabien Frankel

av | jun 17, 2024 | Skådespelare

Fabien Frankel är en brittisk skådespelare som har fått uppmärksamhet för sina roller i både tv-serier och filmer. Han föddes den 6 april 1994 i London, England. Frankel har en blandad fransk, brittisk och irländsk bakgrund, vilket ger honom en unik etnisk bakgrund som han har kunnat dra nytta av i sin skådespelarkarriär.

Karriär och utbildning

Fabien Frankel studerade vid Royal Academy of Dramatic Art (RADA), en av de mest prestigefyllda dramaskolorna i Storbritannien. Han tog examen därifrån och började snabbt etablera sig inom skådespelarvärlden.

Genombrott och Roller

Frankels karriär tog fart med roller i både tv och film. Några av hans mest kända roller inkluderar:

  • ”Last Christmas” (2019): En romantisk komedi där han spelade rollen som Fabien, vilket var hans första stora filmroll.
  • ”The Serpent” (2021): En kriminalthrillerserie producerad av BBC och Netflix, där han spelade Dominique Renelleau, en av de personer som blev offer för den ökända seriemördaren Charles Sobhraj.

Roll i ”House of the Dragon”

Fabien Frankel spelar en viktig roll i HBO-serien ”House of the Dragon”. Han porträtterar Ser Criston Cole, en riddare av Kingsguard med dorniskt ursprung. Cole är en av de mest komplexa och mångsidiga karaktärerna i serien, känd för sin skicklighet i strid och sin starka lojalitet.

Ser Criston Cole:

Ser Criston Cole är en central figur i ”House of the Dragon” och spelar en betydande roll i händelserna som leder till ”Dance of the Dragons”. Här är några viktiga aspekter av hans karaktär. Criston Cole är född i Dorne och är son till stewarden till Lord Blackhaven. Han har en icke-adlig bakgrund men är känd för sin skicklighet med svärdet och sin oöverträffade stridsförmåga.

Cole blir en medlem av Kingsguard, en elitstyrka som skyddar kungen och hans familj. Hans skicklighet och lojalitet gör att han snabbt stiger i rang och blir en av de mest betrodda riddarna i Kingsguard.

Relation till Prinsessan Rhaenyra

Ser Criston Cole har en komplicerad och intensiv relation med prinsessan Rhaenyra Targaryen. Deras relation börjar som en vänskap och utvecklas till något mer komplicerat, vilket leder till känslomässig och politisk turbulens. Cole spelar en central roll i den fraktion som stöder Alicent Hightower och hennes barns anspråk på tronen, vilket ställer honom i direkt konflikt med Rhaenyra och hennes anhängare.

Betydelse i ”Dance of the Dragons”

Under ”Dance of the Dragons” blir Criston Cole en viktig militär ledare och strateg för de ”Gröna”, fraktionen som stöder Aegon IIanspråk på tronen. Hans handlingar och lojaliteter påverkar starkt utvecklingen av inbördeskriget och de maktstrider som följer.

Sammanfattning: Personligt och karriär

Fabien Frankel har snabbt blivit ett namn att räkna med i film- och tv-världen tack vare sina talangfulla prestationer och karismatiska närvaro. Hans tolkning av Ser Criston Cole har fått mycket uppmärksamhet och lovord, vilket stärker hans position som en av de mest lovande unga skådespelarna i branschen.

Sammanfattningsvis är Fabien Frankel en mångsidig och begåvad skådespelare som har gjort betydande avtryck inom underhållningsindustrin genom sina roller i både film och tv, särskilt genom sin roll som Ser Criston Cole i ”House of the Dragon”.

Relaterade Inlägg

Allt om: Nell Hudson

Allt om: Nell Hudson

Nell Hudson är en brittisk skådespelerska som har gjort sig ett namn inom både teater- och TV-världen. Med sin mångfacetterade talang och dedikerade inställning har hon lämnat ett bestående avtryck i underhållningsbranschen. Hennes förmåga att gestalta olika...

Allt om: Grant O’Rourke

Allt om: Grant O’Rourke

Grant O'Rourke är en skådespelare som har skapat stora vågor i film- och teaterbranschen. Med sin unika närvaro och djupa engagemang i varje roll, har han fångat uppmärksamheten från både kritiker och fans. Oavsett om det är på den stora vita duken eller på scenen,...

Allt om: Graham McTavish

Allt om: Graham McTavish

Graham McTavish är en skicklig och mångsidig skådespelare som har gjort sitt märke i den internationella film- och TV-industrin. Med sin imponerande närvaro på scenen och förmågan att gestalta komplexa karaktärer har han vunnit hjärtan hos publiken världen över. I...

Allt om: Tobias Menzies

Allt om: Tobias Menzies

Tobias Menzies, den brittiska skådespelaren vars mångfacetterade talanger har lämnat ett outplånligt avtryck på både film och TV, föddes den 7 mars 1974 i Hammersmith, London. Hans uppväxt var fylld av kulturella influenser, vilket formade hans konstnärliga sinne från...

SkådespelareAllt om: Fabien Frankel