Allt om: Ewan Mitchell

av | jun 17, 2024 | Skådespelare

Ewan Mitchell är en engelsk skådespelare som har gjort sig känd för sina roller i flera TV-serier och filmer. Ewan Mitchell föddes den 8 mars 1997 i Derby, England.. Han har en äldre bror och växte upp i Derby. Mitchell började sin skådespelarkarriär efter att han tagit studenten 2015. Han har utbildat sig vid Central Junior Television Workshop i Nottingham. Här är några av hans karriärhöjdpunkter och projekten han har varit involverad i.

Mitchell har uttalat att han och hans familj gjorde det bästa av det de hade och höll sina kort nära bröstet. Han har också reflekterat över att vissa barn hade mindre än dem medan andra hade betydligt mer.

Överlag har Mitchell etablerat sig som en framstående skådespelare med mångsidiga roller i både film och TV.

Tidig karriär och filmroller

  • Började sin skådespelarkarriär 2015 och har sedan dess medverkat i flera filmer och TV-serier.
  • Mitchell gjorde sin TV-debut i ITV-dramat ”The Halcyon” år 2017 och fick sitt genombrott i BBC Two och Netflix historiska dramaserie ”The Last Kingdom” där han spelade rollen som Osferth.
  • Han har även medverkat i filmen ”High Life” (2018) regisserad av Claire Denis och i Amazon Prime Video originalfilmen ”Saltburn” (2023) av Emerald Fennell.
  • Ewan Mitchell spelade rollen som Tom Bennett i BBC One World War II-dramaserien ”World on Fire” från 2019 till 2023. I serien framstod han som en mångsidig skådespelare och bidrog till att ge liv åt karaktären Tom Bennett.

House of the Dragon

2022 började Mitchell spela rollen som Prince Aemond Targaryen i HBO-fantasyserien ”House of the Dragon”, en föregångare till ”Game of Thrones” baserad på George R. R. Martins fiktiva historiebok ”Fire and Blood”. Hans prestation i serien har fått kritisk hyllning och han har fått beröm för att tillföra djup och tragedi till sin roll som Aemond.

Relaterade Inlägg

Allt om: Nell Hudson

Allt om: Nell Hudson

Nell Hudson är en brittisk skådespelerska som har gjort sig ett namn inom både teater- och TV-världen. Med sin mångfacetterade talang och dedikerade inställning har hon lämnat ett bestående avtryck i underhållningsbranschen. Hennes förmåga att gestalta olika...

Allt om: Grant O’Rourke

Allt om: Grant O’Rourke

Grant O'Rourke är en skådespelare som har skapat stora vågor i film- och teaterbranschen. Med sin unika närvaro och djupa engagemang i varje roll, har han fångat uppmärksamheten från både kritiker och fans. Oavsett om det är på den stora vita duken eller på scenen,...

Allt om: Graham McTavish

Allt om: Graham McTavish

Graham McTavish är en skicklig och mångsidig skådespelare som har gjort sitt märke i den internationella film- och TV-industrin. Med sin imponerande närvaro på scenen och förmågan att gestalta komplexa karaktärer har han vunnit hjärtan hos publiken världen över. I...

Allt om: Tobias Menzies

Allt om: Tobias Menzies

Tobias Menzies, den brittiska skådespelaren vars mångfacetterade talanger har lämnat ett outplånligt avtryck på både film och TV, föddes den 7 mars 1974 i Hammersmith, London. Hans uppväxt var fylld av kulturella influenser, vilket formade hans konstnärliga sinne från...

SkådespelareAllt om: Ewan Mitchell