Downton Abbey 3 – Filmen som vi alla väntar på!

av | jun 29, 2024 | Film |

Downton Abbey 3 (titeln kommer säkert uppdateras) kommer ha premiär den 12 september 2025 och filminspelningen har precis påbörjats! Som vi längtar 🙂

Än så länge finns det inte allt för mycket information om den nya filmen, men det vi vet är att följande skådespelare är med även denna gång!

Kredit: International The News

Vad är det vi vet hittills?

Den efterlängtade uppföljaren till Downton Abbey-filmerna är nu under produktion i Storbritannien. Inspelningen av Downton Abbey 3 har precis börjat på den vackra landsbygden i Yorkshire, där den ikoniska serien ursprungligen spelades in mellan 2010 och 2015. Filmteamet har återvänt till några av de välkända platserna, däribland Great Yorkshire Showground i Harrogate, där entusiastiska skådespelare sågs samlas för att filma scener under förra veckan.

Stjärnbesättningen återförenas

Precis som föregångarna kommer Downton Abbey 3 att bjuda på en uppsjö av älskade karaktärer och skådespelare. Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery, Laura Carmichael och Jim Carter är bara några av de etablerade namnen som återvänder för att återuppta sina roller i det adliga Crawley-hushållet. De kommer att gå samman med den pålitliga personalen bestående av Phyllis Logan, Robert James-Collier, Joanne Froggatt, Allen Leech, Lesley Nicol, Raquel Cassidy, Brendan Coyle och flera andra.

Utöver de kända ansiktena förväntas även nya skådespelare ansluta till ensemblen. Paul Giamatti ska återuppta sin roll som Coras bror Harold Levinson från TV-serien, medan Joely Richardson, Alessandro Nivola, Simon Russell Beale och Arty Froushan alla är nya tillskott till franchisen.

Globala biopremiären satt till september 2025

Efter månader av spekulationer har Focus Features äntligen avslöjat den officiella releasedatumet för Downton Abbey 3. Filmen kommer att ha världspremiär den 12 september 2025 och visas exklusivt på biografer över hela jordklotet. Denna tredje långfilm i den älskade serien kommer att distribueras av Focus Features och Universal Pictures International, precis som föregångarna.

Handling och tidsperiod fortfarande hemlig

Även om detaljer kring handlingen fortfarande hålls hemliga kan vi förvänta oss att Downton Abbey 3 tar vid där A New Era, den föregående filmen från 2022, slutade. Sista scenen utspelades under sent 1920-tal efter den sorgliga bortgången av den storslagna Crawley-matriarken Lady Violet, spelad av den ikoniska Maggie Smith. Hennes barnbarn Lady Mary (Michelle Dockery) fick då ansvaret att föra arvet vidare och hålla Downton Abbey vid liv.

Skaparen Julian Fellowes återvänder

Precis som de tidigare filmerna och TV-serien är Downton Abbey 3 skriven av den prisbelönta manusförfattaren Julian Fellowes, som skapade den älskade Downton Abbey-världen från grunden. Han samarbetar återigen med producenterna Gareth Neame och Liz Trubridge för att föra berättelsen vidare på den stora duken.

Produktionsdetaljer och bakgrundshistoria

Den ursprungliga Downton Abbey-serien debuterade 2010 på ITV i Storbritannien och följde det fiktiva aristokratiska Crawley-hushållet och deras tjänstefolk under de turbulenta åren mellan 1912 och 1928. Serien blev en världssuccé och belönades med en lång rad priser innan den avslutades 2015 efter sex säsonger.

Två år senare, 2019, återvände ensemblen i den första långfilmen Downton Abbey som blev en kritiker- och publiksuccé. Den andra filmen, A New Era, hade biopremiär 2022 och drog in imponerande 287,3 miljoner dollar globalt.

Med tanke på franchisens enorma popularitet var det knappast förvånande att en tredje film meddelades strax efter den senaste långfilmens framgångar. Enligt uppgift har dock inte alla skådespelare från de tidigare produktionerna kunnat återvända den här gången på grund av andra åtaganden.

Recensioner av tidigare filmer och säsonger:

Relaterade Inlägg

Oppenheimer

Oppenheimer

I den eviga jakten på att föreviga historiens mest omvälvande ögonblick på den stora duken, har regissören Christopher Nolan åter en gång slagit an en ton som skickar skakningar genom filmvärldens landskap. Hans senaste mästerverk, "Oppenheimer," är en djuplodande...

Horizon: An American Saga – Chapter 1

Horizon: An American Saga – Chapter 1

Väntan är över för Kevin Costner storslagna vision av den amerikanska fronten. Horizon: En amerikansk saga - Kapitel 1 har äntligen anlänt på biograferna och erbjuder en episk inblick i det skoningslösa livet på prärien under 1800-talets turbulenta tider. Med sin...

FilmDownton Abbey 3 – Filmen som vi alla väntar på!