Allt om: Eric Bana

av | okt 12, 2024 | Skådespelare

Eric Bana är en australisk skådespelare, född den 9 augusti 1968 i Melbourne. Hans fullständiga namn är Eric Martin Andrew Banadinović. Bana började sin karriär inom komedi och blev känd genom den australiska sketch-komediserien ”Full Frontal”. Hans genombrott kom med filmen ”Chopper” (2000), där han spelade den ökände kriminelle Mark ”Chopper” Read.

Erics långa karriär, här är några höjdpunkter:

Efter ”Chopper” fick Bana internationell uppmärksamhet och medverkade i flera Hollywood-produktioner. Några av hans mest kända roller inkluderar:

  • Black Hawk Down från 2001: regisserad av Ridley Scott
  • Hulk från 2003: regisserad av Ang Lee
  • Troy från 2004: där han spelade Hector, motspelare: Brad Pritt, Orlando Bloom
  • Munich från 2005: regisserad av Steven Spielberg
  • Star Trek från 2009: där han spelade skurken Nero

Familjeliv och uppväxt och kommande projekt

Bana är gift med Rebecca Gleeson sedan 1997, och de har två barn tillsammans: Klaus och Sophia. Hans föräldrar är Ivan och Eleanor Banadinović. Eric har både kroatiskt och tyskt påbrå. Han är 189 cm lång.

  • Senaste projekt: Bana har fortsatt att vara aktiv inom filmindustrin. Några av hans senaste projekt inkluderar:
    • ”The Dry” (2020), en australisk kriminalfilm som fick positiv kritik
    • ”A Sacrifice” (2024), en kommande thriller där han spelar mot Sadie Sink
  • Personliga intressen: Bana är känd för sitt intresse för bilar och motorsport. Han har deltagit i flera biltävlingar och är en entusiastisk samlare.
  • Skådespelarstil: Bana är känd för sin förmåga att helt gå in i sina roller och har ofta genomgått betydande fysiska förändringar för sina karaktärer.
  • Avböjda roller: Det har rapporterats att Bana var en av kandidaterna för att spela James Bond, men han har uttryckt att han är glad att han inte tog rollen och att den istället gick till Daniel Craig.

Eric Bana fortsätter att vara en respekterad figur inom filmindustrin, känd för sitt mångsidiga skådespeleri och sitt engagemang i sina roller.

Relaterade Inlägg

Allt om: Brad Pitt

Allt om: Brad Pitt

Brad Pitt fullständigt namn: William Bradley Pitt, född den 18 december 1963 i Shawnee, Oklahoma, är en av Hollywoods mest ikoniska skådespelare och producenter. Han har vunnit flera utmärkelser under sin långa karriär, inklusive en Oscar. Här är en översikt över hans...

Allt om: Cameron Diaz

Allt om: Cameron Diaz

Cameron Diaz föddes den 30 augusti 1972 i San Diego, Kalifornien. Hon växte upp i Long Beach och började sin karriär som modell vid 16 års ålder. Med sitt kubansk-amerikanska arv och naturliga skönhet fick hon snabbt framgång inom modellvärlden, vilket så småningom...

Allt om: Peter Haber

Allt om: Peter Haber

Peter Haber, född 12 december 1952 i Stockholm, är en av Sveriges mest kända och respekterade skådespelare. Hans bakgrund är en intressant blandning av svensk och tysk härkomst. Fadern, Karl-Egon "KEH" Haber, var en mångsidig konstnär från Tyskland, medan modern...

Allt om: Ben Affleck

Allt om: Ben Affleck

Ben Affleck, född Benjamin Géza Affleck-Boldt den 15 augusti 1972 i Berkeley, Kalifornien, är en amerikansk skådespelare, regissör, manusförfattare och producent. Han är en av Hollywoods mest framstående och mångsidiga filmfigurer, och har genom sin karriär erhållit...

SkådespelareAllt om: Eric Bana