A Knight of the Seven Kingdoms färdiginspelad!

av | sep 15, 2024 | Serier

Den andra spinoff-serien av Game Of Thrones är nu färdiginspelad!

I januari 2021 tillkännagav HBO/MAX att de utvecklade en ny förhandsvisningsserie till Game of Thrones. Serien skulle följa äventyren med Sir Duncan the Tall och en ung Aegon V Targaryen, med smeknamnet Egg. Den är baserad på George R.R. Martins noveller som utgör Historier om Dunk och Egg, vilka utspelar sig 90 år före händelserna i A Song of Ice and Fire.

Rollista i urval

Huvudroller

I april 2024 tillkännagavs de ledande rollerna med Peter Claffey som Sir Duncan the Tall och Dexter Sol Ansell som Prince Aegon ”Egg” Targaryen.

Ytterligare cast-tillkännagivanden följde i juni, med Finn Bennett, Bertie Carvel, Tanzyn Crawford, Daniel Ings och Sam Spruell som prins Aegon Targaryen, prins Baelor Targaryen, Tanselle, Sir Lyonel Baratheon och prins Maekar Targaryen.

Biroller

I augusti 2024 anslöt sig Edward Ashley, Henry Ashton, Youssef Kerkour, Daniel Monks, Shaun Thomas, Tom Vaughan-Lawlor och Danny Webb till rollistan som Sir Steffon Fossoway, Daeron Targaryen, Steely Pate, Sir Manfred Dondarrion, Raymun Fossoway, Plummer och Sir Arlan of Pennytree.

Ross Anderson, Steve Wall och flera andra skådespelare har också anslutit sig för att gestalta olika roller i serien.

Inspelning och planerad premiär – sent 2025

Produktionen för första säsongen påbörjades i juni 2024 i Belfast, Nordirland. Den första säsongen kommer att bestå av sex avsnitt och är planerad att ha premiär på HBO och streamingtjänsten Max sent 2025.

Förväntningar och utmaningar

Med tanke på framgångarna för Game of Thrones och House of the Dragon har förväntningarna på A Knight of the Seven Kingdoms varit höga. Många fans ser fram emot att utforska en ny del av det omtyckta fantasyuniversumet.

En av de största utmaningarna för serien är att skapa en distinkt identitet samtidigt som den hedrar det ursprungliga materialet. Att balansera det episka berättandet med mer intima, karaktärsdrivna historier kommer att vara avgörande.

Image

Relaterade Inlägg

Sökandet efter kommande Harry Potter har börjat!

Sökandet efter kommande Harry Potter har börjat!

Den ikoniska Harry Potter-serien får nytt liv genom en mycket efterlängtad TV-adaption på HBO Max. Efter årtionden av framgångsrik filmfranchise är det nu dags att introducera en ny generation av skådespelare för att gestalta de älskade rollerna. Warner Bros....

Sherwood – Säsong 2 nu på SVT Play!

Sherwood – Säsong 2 nu på SVT Play!

Sherwood, den hyllade brittiska dramaseriens andra säsong, har äntligen landat och fångat tittarnas hjärtan på nytt. Denna gripande berättelse, som utspelas i den lilla byn med samma namn, har lämnat publiken andlös med sina intrikata vändningar och djupa...

Sherwood – Säsong 1

Sherwood – Säsong 1

Sherwood är en brittisk dramaserie som har fångat tittarnas uppmärksamhet med sin unika blandning av historia, fiktion och nutida sociala frågor. Denna högaktuella serie utforskar det komplexa samspelet mellan makt, rättvisa och identitet i den lilla staden Sherwood,...

One Tree Hill fans, se hit!

One Tree Hill fans, se hit!

Efter 12 år återvänder One Tree Hill! Den populära ungdomsserien "One Tree Hill" som slog igenom på tidigt 2000-tal ser ut att få ett nytt liv. Efter flera års väntan har Netflix nu bekräftat att de är i tidiga utvecklingsstadier för en uppföljarserie till den älskade...

SerierA Knight of the Seven Kingdoms färdiginspelad!