Sökandet efter kommande Harry Potter har börjat!

av | sep 11, 2024 | Serier |

Den ikoniska Harry Potter-serien får nytt liv genom en mycket efterlängtad TV-adaption på HBO Max. Efter årtionden av framgångsrik filmfranchise är det nu dags att introducera en ny generation av skådespelare för att gestalta de älskade rollerna. Warner Bros. Discovery har startat en omfattande casting för att hitta de perfekta unga talangerna som ska axla manteln som Harry Potter, Ron Weasley och Hermione Granger.

Med en förväntan om premiär år 2026 på streamingtjänsten Max, är produktionen av Harry Potter-serien i full gång. Showrunner Francesca Gardiner, känd för sitt arbete med den hyllade serien ”Succession”, leder detta episka projekt. Hon kommer att ha stöd av den prisbelönta regissören Mark Mylod, vars meriter inkluderar ”Game of Thrones” och ”Succession”.

Kraven för de magiska rollerna

I ett spännande steg har Max släppt en öppen castingannons där barn mellan 9 och 11 år gamla från Storbritannien och Irland uppmanas att skicka in videoauditions. Denna inkluderande process välkomnar alla talanger, oavsett etnicitet, kön, funktionsvariation eller annan legally skyddad grund.

För att ansöka måste barnen förbereda två korta videor på högst 30 sekunder vardera. Den första ska visa dem framföra en dikt, monolog eller eget skapande – allt utom Harry Potter-material. Den andra videon ger en möjlighet att presentera sig själva. Ansökningarna ska vara inskickade senast den 31 oktober.

Nya ansikten för älskade karaktärer

Medan Daniel Radcliffe, Rupert Grint och Emma Watson för evigt kommer att vara förknippade med Harry, Ron och Hermione, är det nu dags för nya unga talanger att sätta sin prägel på rollerna. Vilka tre lyckliga skådespelare som får dessa eftertraktade roller återstår att se, men deras framgång kommer säkerligen att bevittnas av en enorm publik över hela världen.

Utöver de tre huvudrollerna öppnar serien upp för en mängd andra ikoniska roller att fyllas. Vem kommer att gestaltas som den vise Dumbledore, den mystiske Snape, den strikta McGonagall eller den godmodige Hagrid? Med tanke på seriens enorma popularitet kan vi förvänta oss ett starkt intresse från både etablerade och lovande skådespelare.

Produktionsstart 2025

Medan castingprocessen pågår intensivt kommer den faktiska inspelningen av serien att dra igång under 2025. Detta ger produktionsteamet gott om tid att noggrant välja ut de perfekta skådespelarna och förbereda dem inför deras magiska resor.

Med en sådan ikonisk berättelse kommer förväntningarna på serien att vara enorma. Fans runt om i världen kommer säkerligen att studera och analysera varje aspekt av produktionen, från rollbesättning till manus och visuella effekter. Spekulationerna om hur denna nya tolkning kommer att skilja sig från filmerna kommer att vara ständigt pågående.

Respekt för originalet

Trots alla nyheter och förändringar kommer serien att behöva balansera nyskapande med respekt för J.K. Rowlings originalverk. Medan nya perspektiv och tolkningar är oundvikliga, kommer kärnan av berättelsen och karaktärerna att behöva bevaras för att tillfredsställa de trognaste fansen.

Genom att sändas på Max utnyttjar Harry Potter-serien kraften i modern streaming. Detta ger möjlighet till en mer detaljerad och utdragen berättelse, vilket passar den omfattande världen väl. Fans kommer att kunna njuta av en djupare inblick i karaktärerna och deras magiska äventyr.

Förväntningar inför en episk resa

När premiärdatumet 2026 närmar sig kommer förväntningarna att stiga. Fans kommer att följa varje steg i produktionen med stort intresse. Från rollbesättningen till inspelningen och de första smakproven, kommer varje detalj att granskas och diskuteras. Oavsett utfallet kommer denna nya Harry Potter-serie att bli en episk resa som får världen att åter fördjupa sig i den magiska värld vi alla älskar.

Image

Relaterade Inlägg

A Knight of the Seven Kingdoms färdiginspelad!

A Knight of the Seven Kingdoms färdiginspelad!

Den andra spinoff-serien av Game Of Thrones är nu färdiginspelad! I januari 2021 tillkännagav HBO/MAX att de utvecklade en ny förhandsvisningsserie till Game of Thrones. Serien skulle följa äventyren med Sir Duncan the Tall och en ung Aegon V Targaryen, med smeknamnet...

Sherwood – Säsong 2 nu på SVT Play!

Sherwood – Säsong 2 nu på SVT Play!

Sherwood, den hyllade brittiska dramaseriens andra säsong, har äntligen landat och fångat tittarnas hjärtan på nytt. Denna gripande berättelse, som utspelas i den lilla byn med samma namn, har lämnat publiken andlös med sina intrikata vändningar och djupa...

Sherwood – Säsong 1

Sherwood – Säsong 1

Sherwood är en brittisk dramaserie som har fångat tittarnas uppmärksamhet med sin unika blandning av historia, fiktion och nutida sociala frågor. Denna högaktuella serie utforskar det komplexa samspelet mellan makt, rättvisa och identitet i den lilla staden Sherwood,...

One Tree Hill fans, se hit!

One Tree Hill fans, se hit!

Efter 12 år återvänder One Tree Hill! Den populära ungdomsserien "One Tree Hill" som slog igenom på tidigt 2000-tal ser ut att få ett nytt liv. Efter flera års väntan har Netflix nu bekräftat att de är i tidiga utvecklingsstadier för en uppföljarserie till den älskade...

SerierSökandet efter kommande Harry Potter har börjat!