Allt om: Rhys Ifans

av | jun 17, 2024 | Skådespelare

Rhys Ifans är en walesisk skådespelare och musiker, född den 22 juli 1967 i Haverfordwest, Pembrokeshire, Wales. Han är känd för sina mångsidiga roller i både film och tv samt för sin unika karisma och humor. Ifans har medverkat i en rad olika produktioner och har fått erkännande för sina prestationer inom olika genrer.

Rhys Ifans föddes som Rhys Owain Evans. Han växte upp i Ruthin, Denbighshire, och talade walesiska som modersmål. Ifans studerade vid Guildhall School of Music and Drama i London, där han utbildade sig till skådespelare.

Karriär

Rhys Ifans fick sitt stora genombrott i filmen ”Notting Hill” (1999) där han spelade rollen som Spike, den excentriske rumskamraten till Hugh Grants karaktär. Hans prestation som den oortodoxa och humoristiska Spike gjorde honom till en internationellt känd skådespelare.

Några av hans andra betydande filmroller inkluderar:

  • ”The Replacements” (2000): Där han spelade fotbollsspelaren Nigel ’The Leg’ Gruff.
  • ”Little Nicky” (2000): En komedifilm där han spelade Adrian, en av Satan’s söner.
  • ”Hannibal Rising” (2007): Där han spelade Grutas, en av de män som dödade Hannibal Lecters familj.
  • ”Mr. Nice” (2010): Där han porträtterade Howard Marks, en berömd brittisk knarklangare.
  • Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1” (2010): Där han spelade Xenophilius Lovegood, far till Luna Lovegood.
  • ”The Amazing Spider-Man” (2012): Där han spelade Dr. Curt Connors/The Lizard, en av Spider-Mans motståndare.

På tv har Ifans också gjort betydande framträdanden, inklusive:

  • ”Elementary” (2013-2014): En modern adaption av Sherlock Holmes där han spelade Mycroft Holmes, Sherlocks bror.
  • ”Berlin Station” (2016-2019): En spionthrillerserie där han spelade en huvudroll som Hector DeJean.

Musik

Förutom sin skådespelarkarriär har Rhys Ifans också en bakgrund inom musik. Han var tidigare sångare i det walesiska rockbandet Super Furry Animals och har även varit involverad i andra musikprojekt.

Personligat liv

Rhys Ifans är känd för sin avslappnade och jordnära personlighet. Han har en stark koppling till sina walesiska rötter och har ofta uttryckt stolthet över sitt walesiska arv. Ifans har hållit sitt privatliv relativt privat, men har ibland delat insikter om sitt liv och sin karriär i intervjuer.

Roll i ”House of the Dragon”

I ”House of the Dragon” spelar Rhys Ifans rollen som Otto Hightower, Hand of the King. Otto Hightower är en central och inflytelserik karaktär i serien. Han är en skicklig politiker och en strategisk rådgivare till kung Viserys I Targaryen. Hans ambitioner och intriger spelar en viktig roll i de maktkamper och konflikter som utspelar sig inom Targaryen-dynastin.

Rhys Ifans är en mångsidig och talangfull skådespelare vars karriär har spänner över många år och inkluderar en imponerande lista av roller i både film och tv. Hans förmåga att ta på sig olika karaktärer och hans unika skådespelarstilar har gjort honom till en framstående figur inom underhållningsindustrin.

Relaterade Inlägg

Allt om: Sienna Miller

Allt om: Sienna Miller

Sienna Miller är en av de mest framträdande och inflytelserika skådespelarna i modern tid. Med sin unika talang och karismatiska närvaro har hon lämnat ett outplånligt avtryck på filmbranschen. Hennes förmåga att gestalta komplexa karaktärer med djup och äkthet har...

Allt om: Kevin Costner

Allt om: Kevin Costner

Kevin Costner, född den 18 januari 1955 i Lynwood, Kalifornien, har etablerat sig som en av de mest ikoniska och respekterade skådespelarna i modern tid. Från att växa upp i en arbetarklassfamilj till att bli en av de mest inflytelserika krafterna i filmindustrin,...

Allt om: Cary Elwes

Allt om: Cary Elwes

Cary Elwes är en brittisk-amerikansk skådespelare som har gjort sig ett namn inom filmindustrin. Han föddes den 26 oktober 1962 i Westminster, London, men växte upp i Connecticut, USA. Elwes har en imponerande karriär som sträcker sig över flera decennier och har...

Allt om: Bill Paxton

Allt om: Bill Paxton

Bill Paxton var en av de mest respekterade och mångsidiga skådespelare som Hollywood har sett. Hans karriär spände över fyra decennier och han medverkade i allt från blockbuster-filmer till mindre oberoende produktioner. Paxton var känd för sin förmåga att...

SkådespelareAllt om: Rhys Ifans