Allt om Pedro Pascal: Karriär, Familj Lön och Nettoförmögenhet

av | feb 14, 2023 | Skådespelare |

Pedro Pascal är en av Hollywoods kommande stjärnor. Skådespelaren har fått enorm popularitet för sina roller i filmer och tv-serier som Narcos, The Mandalorian, Wonder Woman 1984 och nu senaste, The last of us. Pascal är född i Chile och uppvuxen i Texas och har på relativt kort tid uppnått världsomfattande berömmelse. Låt oss ta en titt på hans resa till framgång.

Vem är Pedro Pascal?

Pedro Pascal är en chilensk-amerikansk skådespelare som är mest känd för sina roller i filmer och tv-serier som Narcos, The Mandalorian och Wonder Woman 1984. Han har även medverkat i Netflix-serien The Great Wall och HBO-serien Game of Thrones. Pascal föddes i Santiago i Chile 1976. Han växte upp i San Antonio, Texas, och gick på University of San Diego.

Pedro Pascal har beskrivits som en ”kameleont” på grund av sin förmåga att ta på sig olika roller och förvandla sig själv. Han är känd för sin mångsidighet och sitt omfång, vilket gör att han passar perfekt för alla typer av karaktärer.

Tidigt liv och tidig karriär

Som barn var Pascal mycket intresserad av scenkonst. Han började ta små skådespelarklasser medan han fortfarande gick i gymnasiet. Efter att ha tagit examen från University of San Diego flyttade han till Los Angeles för att fullfölja sin dröm om att bli skådespelare.

Han började snart att uppträda i biroller i filmer och tv-serier. Hans första stora roll var i filmen Serenity, som släpptes 2005. Därefter medverkade han i ett antal andra filmer, bland annat The Great Wall, The Good Lie och The Adjustment Bureau.

År 2010 fick Pascal en roll i HBO-serien Game of Thrones som Oberyn Martell, en karaktär från George R.R. Martins böcker. Hans gestaltning av karaktären gav honom stor uppskattning och han blev snart en favorit bland fansen.

Pedro Pascal har blivit berömd

Pascals karriär började ta fart 2015 när han fick rollen i Netflix serie Narcos. Hans porträtt av knarkkungen Juan Pablo Escobar hyllades av både kritiker och publik. Serien blev en enorm framgång och Pascal katapulterades till stjärnstatus.

Han spelade även huvudrollen i HBO-serien The Great Wall och Netflix-serien The Good Lie. Dessa roller gav honom ytterligare erkännande och etablerade honom som en av Hollywoods stigande stjärnor.

År 2019 fick Pascal en huvudroll i Disney+-serien The Mandalorian. Detta var ett stort genombrott för Pascal och serien blev en enorm framgång. Han vann flera priser för sin prestation, bland annat en Saturn Award och en Critics’ Choice Award.

Pedro Pascals familj, fru och barn

Pedro Pascal är gift med skådespelerskan Lauren Jenkins. Paret har två barn tillsammans, en dotter och en son. Han står sin familj mycket nära och delar ofta bilder på dem på sociala medier.

Skådespelaren står även sina föräldrar och syskon mycket nära. Han besöker ofta Chile för att tillbringa tid med dem, och hans pappa har till och med haft några cameos i hans filmer och tv-serier.

Pedro Pascals fysiska attribut – längd och ålder

Pedro Pascal är 1,75 meter lång och väger runt 160 pund. Han är för närvarande 44 år gammal och föddes den 2 april 1976.

Etnicitet och nationalitet

Pascal är av chilensk och tysk härkomst. Han har dubbelt medborgarskap, chilenska och amerikanska.

Karaktärer och roller

Pascal är känd för sin mångsidighet och bredd. Han har spelat en mängd olika karaktärer, från knarkkungen Juan Pablo Escobar i Narcos till prisjägaren Din Djarin i The Mandalorian. Han har också spelat en mängd andra roller, från en far till en skurk. Den senaste rollen för Pedro Pascal är ”Joel” i The Last of us.

Nettovärde och löner

Enligt Forbes uppskattas Pedro Pascals nettoförmögenhet till cirka 10 miljoner dollar vilket vi dock tycker verkar lågt räknat. Hans lön för sin roll i The Mandalorian uppges vara cirka 1 miljon dollar per avsnitt.

Populära filmer och tv-program

Pascal har medverkat i ett antal filmer och tv-serier. Några av hans mest populära roller är Juan Pablo Escobar i Narcos, Oberyn Martell i Game of Thrones och Din Djarin i The Mandalorian. Han har även medverkat i filmer som The Great Wall, The Adjustment Bureau och Wonder Woman 1984.

Filmer och tv-program med Pedro Pascal

 • Gladiator II – Film
 • Drive-Away Dolls – Film
 • Tropico – Film
 • The Uninvited – Film
 • Freaky Tales – Film
 • Weapons – TV-serie
 • My Dentist’s Murder Trial – Film
 • Strange Way of Life – Film
 • The Last of Us – TV-serie
 • The Mandalorian – TV-serie
 • Game of Thrones – TV-serie
 • Kingsman: The Golden Circle – Film
 • Wonder Woman 1984 – Film
 • The Adjustment Bureau – Film
 • The Great Wall – Film
 • The Equalizer 2 – Film
 • Triple Frontier – Film
 • Narcos – TV-serie

Slutsats

Pedro Pascal är en av Hollywoods hetaste stjärnor. Hans uppgång till berömmelse har varit inget mindre än anmärkningsvärd, och han har lyckats etablera sig som en mångsidig och begåvad skådespelare. Han har medverkat i ett antal filmer och tv-serier, och hans porträtt av karaktärer har fått beröm av både kritiker och publik. Med hans stigande stjärnstatus kan vi bara förvänta oss att få se mer av honom under de kommande åren.

Relaterade Inlägg

Allt om: Matt Smith

Allt om: Matt Smith

Matt Smith är en engelsk skådespelare som har fått internationellt erkännande för sina roller i både TV och film. Här är en detaljerad översikt över hans bakgrund, uppväxt, karriär och genombrottsroller: Bakgrund och Uppväxt Fullständigt namn: Matthew Robert Smith...

Allt om: Tom Glynn-Carney

Allt om: Tom Glynn-Carney

Tom Glynn-Carney är en brittisk skådespelare som föddes den 7 februari 1995 i England. Han är mest känd för sina roller i teater, film och TV. Här är en översikt över hans uppväxt, barndom och karriär. Han är uppväxt i England och utvecklade tidigt sitt intresse för...

Allt om: Harry Collett

Allt om: Harry Collett

Harry Collett är en ung brittisk skådespelare som föddes den 7 augusti 2004 i England. Han är känd för sina roller i film och television, särskilt för sin medverkan i flera populära produktioner. Harry Collett började sin skådespelarkarriär vid en ung ålder och har...

Allt om: Ewan Mitchell

Allt om: Ewan Mitchell

Ewan Mitchell är en engelsk skådespelare som har gjort sig känd för sina roller i flera TV-serier och filmer. Ewan Mitchell föddes den 8 mars 1997 i Derby, England.. Han har en äldre bror och växte upp i Derby. Mitchell började sin skådespelarkarriär efter att han...

SkådespelareAllt om Pedro Pascal: Karriär, Familj Lön och Nettoförmögenhet