Sanningen – Spännande serie som du inte får missa på TV4 Play

av | feb 21, 2024 | Serier |

”Sanningen” är en fascinerande TV-serie som sänds på TV4 och är nu tillgänglig på TV4 Play+. Denna dramaserie, som är en del av det populära kriminaldrama-genren, utspelar sig i Skåne och följer en polisgrupp som hanterar kalla fall. Huvudpersonen, Iris Broman, spelad av den begåvade Sofia Helin, är ny i staden och tar på sig rollen som chef för Kalla fall-gruppen samtidigt som hon hanterar sin egen personliga tragedi.

Huvudpersonen Iris

Iris är en stark och karismatisk kvinna som har flyttat från Stockholm efter att ha förlorat sin man i ett ouppklarat mord. Hon flyttade till Skåne och flyttade in i sin halvsysters sommarhus för att försöka hitta ett nytt perspektiv på livet. Men hennes sorg och trauma är fortfarande närvarande, vilket gör hennes karaktär ännu mer komplex och intressant.

Kriminalfallet och drama

I ”Sanningen” hittas ett gammalt skelett, vilket leder till återupplivningen av ett kallt fall. Iris kastar sig in i arbetet och börjar att följa ledtrådar och vittnesmål, i hopp om att lösa mysteriet och kanske till och med att glömma sin egen sorg. Men som tittare blir vi snabbt medvetna om att Iris behöver mer tid att bearbeta sin egen sorg.

Relationer och karaktärer

”Sanningen” är inte bara en TV-serie om ett kriminalfall, det handlar också om relationer och interpersonella dynamiker. Iris har en komplicerad relation med sin halvsyster, spelad av Hedda Stiernstedt, och hennes syskonbarn som bor med henne. Dessutom måste hon hantera dynamiken på arbetsplatsen och den påfrestning som uppstår när det kalla fallet blir mer komplicerat att lösa.

Serien jämfört med andra

”Sanningen” kan jämföras med andra populära TV-serier som ”Bron” och ”Mare of Easttown”, men det är inte en direkt liknelse. Sofia Helin, som också spelade i ”Bron”, återförenas med manusförfattaren Camilla Ahlgren i ”Sanningen”. Det finns vissa likheter som att serien utspelar sig i Malmö och att huvudpersonen är en polis, men ”Sanningen” har sin egen unika berättelse och ton.

Intervju med Sofia Helin

I en exklusiv intervju med MovieZine berättade Sofia Helin om sin erfarenhet av att arbeta med ”Sanningen”. Hon uttryckte hur hon lockades till projektet på grund av Iris komplexa karaktär och situation. Dessutom var det spännande för henne att återförenas med Camilla Ahlgren och att arbeta med regissören Linnea Roxeheim.

Klicka på bilden för att komma till vår artikel om Sofia Helin och hennes karriär.


Tittarnas perspektiv

”Sanningen” erbjuder tittarna en blandning av spänning, drama och mänsklig insikt. Dess intressanta karaktärer, komplexa relationer och spännande mysterium håller tittarna på tårna och gör dem ivriga att följa med i varje avsnitt. Dessutom erbjuder serien tittarna en möjlighet att se in i Iris sorgprocess, vilket ger en djupare förståelse för hennes karaktär.

Slutsats

”Sanningen” är mer än bara en TV-serie, det är en berättelse om sorg, relationer, mysterier och mänskliga erfarenheter. Med en stark framträdande av Sofia Helin och en fängslande berättelse är ”Sanningen” en serie som definitivt är värd att titta på.

Här kan du läsa artikeln som vi har skrivit om Hedda Stiernstedt, Iris syster Kattis i Sanningen.

Klicka på bilden för att komma till den artikel som vi har skrivit om Hedda Stiernstedt.

Blir det en säsong 2 av Sanningen?

I en intervju som Sofia Helin och Hedda Stiernstedt gjorde med VecoRevyn sa de:

– Vi hoppas det. Om tittarna tycker om det så kanske vi gör mer. Det finns en förhoppning om det i alla fall, säger Sofia Helin till tidningen och tillägger:

– Eftersom vi också har jobbat med syskonrelationen och längtar efter att få ännu mer plats att utforska den och se om vi kan ta Iris vidare i sitt liv skulle jag tycka det var jätteroligt att få berätta mer.

Du kan läsa hela intervjun här. Intervjun publicerades den 9 januari 2024.

Relaterade Inlägg

The Split: Säsong 1-3

The Split: Säsong 1-3

Just nu sänds samtliga säsonger av The Split på SVT Play 🙂 Nedan kommer du kunna läsa en sammanfattning av samtliga säsonger, karaktärer och kommer det en säsong 4? "The Split" är en brittisk TV-serie som först introducerades till tittarna 2018. Denna fängslande...

Seal Team säsong 1-6 – Allt du behöver veta! Rollista och handling

Seal Team säsong 1-6 – Allt du behöver veta! Rollista och handling

Säsong 7 har filmats klart, men i dagsläget är det oklart när den har premiär i Sverige. Än så länge har den inte visats på någon annan kanal. Troligtvis är det ViaPlay som har köpt rättigheterna precis som tidigare säsonger 🙂 Du kanske har hört talas om den packade...

SerierSanningen – Spännande serie som du inte får missa på TV4 Play