Allt om: Percival Graves

av | maj 7, 2024 | Karaktärer |

I ”Fantastic Beasts”-filmserien är Gellert Grindelwald, spelad av skådespelaren Johnny Depp, en central figur. Men om du syftar på ”Graves”, då hänvisar du troligen till karaktären Percival Graves, spelad av Colin Farrell i filmen ”Fantastic Beasts and Where to Find Them” från 2016.

Percival Graves är en högt rankad auror och chef för magiska lagföringsenheten i Amerikas magiska kongress (MACUSA). Han spelar en viktig roll i den första filmen, där han misstänks vara inblandad i händelserna kring jakten på några av de magiska varelserna som har rymt. Senare i handlingen upptäcker tittarna att Percival Graves faktiskt är en förklädd Gellert Grindelwald, en mörk trollkarl och en viktig antagonist i ”Fantastic Beasts”-serien. Grindelwald använder Gravess identitet för att utföra sina egna planer och manipulera händelserna för att främja sin agenda.

Utforska filmens teman genom maktmissbruk, manipulation och korruption i den magiska världen

Som Gellert Grindelwald tar Percival Graves en mer manipulativ och mörk roll, där han försöker rekrytera anhängare till sin vision om att upprätta en ny världsordning där trollkarlar styr över icke-magiska människor. Hans förmåga att förklä sig som en högt rankad tjänsteman i MACUSA ger honom tillgång till resurser och inflytande som han använder för att försöka uppnå sina mål.

Genom Percival Graves/Gellert Grindelwalds karaktär utforskar filmen teman som maktmissbruk, manipulation och korruption inom den magiska världen. Det är också ett sätt att introducera Grindelwalds farliga och manipulativa natur för tittarna, och det ligger grunden för kommande konflikter och händelser i ”Fantastic Beasts”-serien.

Percival Graves är en karaktär i ”Fantastic Beasts and Where to Find Them” – en film från 2016 i Harry Potter-universumet. I filmen spelar Colin Farrell Percival Graves, som är en högt rankad auror och chef för magiska lagföringsenheten i Amerikas magiska kongress (MACUSA). Han är en respekterad och inflytelserik figur inom den magiska gemenskapen i USA.

Har han en mörkare sida?

Under handlingen i filmen anlitas Percival Graves för att utreda och stoppa en rad händelser kopplade till magiska varelser som rymt. Han visar sig vara en komplex karaktär med en mörkare sida när det avslöjas att han egentligen är Gellert Grindelwald, en ökänd mörk trollkarl och en central antagonist i ”Fantastic Beasts”-serien.

Genom Percival Graves/Gellert Grindelwalds karaktär utforskar filmen teman som maktmissbruk, manipulation och korruption inom den magiska världen. Det är också ett sätt att introducera Grindelwalds farliga och manipulativa natur för tittarna, och det ligger grunden för kommande konflikter och händelser i ”Fantastic Beasts”-serien.

Percival Graves är initialt framställd som en karaktär med auktoritet och styrka. Han är respekterad inom MACUSA och har en imponerande karriär som auror. Hans närvaro är betydelsefull för att etablera den magiska gemenskapens struktur och hierarki i den amerikanska delen av Harry Potter-världen.

När handlingen utvecklas visar det sig att Graves har en dold agenda. Han använder sin position och auktoritet för att manipulera händelserna och för att främja Grindelwalds vision om att magiker ska dominera över mugglare. Denna twist i handlingen är avgörande för att skapa spänning och överraskning i berättelsen, samtidigt som den introducerar en central antagonist för filmserien.

Colin Farrells skådespel ger karaktären en gåtfullhet och karisma som bidrar till att göra honom till en minnesvärd och komplex figur. Även om hans tid som Percival Graves är kortvarig, har hans inverkan på berättelsen och hans förbindelse med Grindelwald långtgående konsekvenser för ”Fantastic Beasts”-serien.

Percival Graves är en fascinerande och mångfacetterad karaktär som erbjuder en djupare inblick i den magiska världens politik och moraliska dilemman. Genom hans karaktär undersöker filmen teman som förtroende, lojalitet och den dualitet som finns inom varje individ – det goda och det onda.

Graves roll som en förklädd Grindelwald ger också en spännande twist till berättelsen. Det visar på Grindelwalds förmåga att manipulera och infiltrera den magiska samhället på ett sätt som utmanar både karaktärerna och tittarnas förväntningar. Dessutom etablerar det en stark koppling till den större konflikten som kommer att utspela sig mellan Grindelwald och Albus Dumbledore, en konflikt som kommer att forma händelserna i framtida filmer i serien.

Percival Graves/Gellert Grindelwalds karaktär är således av avgörande betydelse för att driva berättelsen framåt och skapa en spännande och komplex berättelsevärld för tittarna att utforska och engagera sig i.

Relaterade Inlägg

Allt om: Eric van der Woodsen

Allt om: Eric van der Woodsen

Eric van der Woodsen är en fiktiv karaktär från TV-serien "Gossip Girl", som är baserad på bokserien med samma namn av Cecily von Ziegesar. Eric spelas av skådespelaren Connor Paolo. I "Gossip Girl" är Eric van der Woodsen den yngre brodern till Serena van der Woodsen...

Allt om: Dorota Kishlovsky

Allt om: Dorota Kishlovsky

Dorota Kishlovsky är en fiktiv karaktär i TV-serien "Gossip Girl". Hon är lojal hembiträde hos familjen Waldorf och en central figur i serien. Dorota är av polskt ursprung och spelar en viktig roll i Waldorf-familjens liv, särskilt i Blair Waldorfs. Som hembiträde är...

Allt om: Vanessa Abrams

Allt om: Vanessa Abrams

Vanessa Abrams är en fiktiv karaktär i TV-serien "Gossip Girl", baserad på bokserien med samma namn av Cecily von Ziegesar. Vanessa introduceras som en av huvudpersonernas barndomsvän och grannflicka. Hon är en konstnärlig och idealistisk ung kvinna med en passion för...

Allt om: Jenny Humphrey

Allt om: Jenny Humphrey

Jenny Humphrey är en fiktiv karaktär från boken och TV-serien "Gossip Girl". I början av berättelsen är hon en osäker och blyg tonåring som längtar efter att bli en del av Manhattan's elit. Hon går från att vara en blyg skolflicka till att försöka ta sig upp i den...

KaraktärerAllt om: Percival Graves