Allt om: Harvey Specter

av | jun 9, 2024 | Karaktärer |

Harvey Specter är en fiktiv karaktär i TV-serien ”Suits”, skapad av Aaron Korsh. Rollen spelas av Gabriel Macht. Harvey är en av huvudpersonerna i serien och är känd för sin skarpa intelligens, karismatiska personlighet och obevekliga beslutsamhet. Här är en detaljerad översikt av karaktären Harvey Specter:

Bakgrund

 • Fullständigt namn: Harvey Reginald Specter
 • Utbildning: Harvey är en alumn från Harvard Law School, en av de mest prestigefyllda juristskolorna i USA.
 • Yrke: Harvey är en framgångsrik företagsadvokat och seniorpartner på advokatbyrån Pearson Hardman (senare Pearson Specter, Pearson Specter Litt, Specter Litt och slutligen Specter Litt Wheeler Williams).
 • Tidigare arbete: Innan han blev advokat arbetade Harvey som åklagare i New York City District Attorney’s Office.

Personlighet

Harvey Specter är känd för sin självsäkerhet, elegans och vassa tunga. Han är en person som alltid strävar efter att vinna och tar stolthet i att vara den bästa. Här är några nyckeldrag hos Harvey:

 • Karismatisk och charmig: Harvey är ofta den mest karismatiska personen i rummet, med en stark närvaro och charm.
 • Intelligent och strategisk: Han har en snabb och strategisk hjärna som gör att han ofta ligger steget före sina motståndare.
 • Lojal: Trots sitt hårda yttre är Harvey djupt lojal mot sina nära vänner och kollegor, särskilt mot Donna Paulsen och Mike Ross.
 • Tävlingsinriktad: Han är extremt tävlingsinriktad och hatar att förlora, vilket driver honom att alltid ge sitt bästa.

Förhållanden

 • Mike Ross: Harvey tar en stor risk när han anställer Mike Ross, en ung man med fotografiskt minne men utan juridisk examen. Deras mentor-elev-förhållande utvecklas till en djup vänskap och partnerskap.
 • Donna Paulsen: Donna är Harveys sekreterare och nära vän. Deras relation är komplex och djup, med en stark känslomässig koppling och ömsesidig respekt. Deras professionella samspel är en av seriens hörnstenar.
 • Jessica Pearson: Jessica är Harveys chef och mentor, och deras relation bygger på respekt och en lång historia av samarbete.
 • Louis Litt: Harvey har en komplicerad relation med sin kollega Louis Litt. Trots deras ofta ansträngda förhållande och konkurrens, delar de en ömsesidig respekt och lojalitet mot byrån.

Utveckling Genom Serien

Under seriens gång genomgår Harvey en betydande personlig utveckling. Han börjar som en relativt självcentrerad och oberoende person men lär sig värdet av teamwork, lojalitet och vänskap. Hans relationer med Mike, Donna och andra kollegor hjälper honom att växa både professionellt och personligt.

Livsmotto och Citat

Harvey är känd för sina minnesvärda citat och livsmottos. Några av hans mest kända citat inkluderar:

 • ”I don’t have dreams, I have goals.”
 • ”Win a no-win situation by rewriting the rules.”
 • ”Work until you no longer have to introduce yourself.”

Klädstil

Harvey Specter är också känd för sin skarpa klädstil. Han bär alltid skräddarsydda kostymer från högklassiga märken som Tom Ford, vilket ytterligare förstärker hans framgångsrika och självsäkra image.

Betydelse och Popularitet

Harvey Specter har blivit en ikonisk karaktär inom TV-världen och är älskad av fansen för sin kombination av briljans, charm och tuffa attityd. Hans karaktär har påverkat många och är ofta citerad som en inspirationskälla för både juridikstudenter och yrkesverksamma.

Sammanfattningsvis är Harvey Specter en av de mest dynamiska och minnesvärda karaktärerna på TV, känd för sin skarpa intelligens, obevekliga drivkraft och komplexa personliga relationer.

Relaterade Inlägg

Allt om : Prince Daemon Targaryen

Allt om : Prince Daemon Targaryen

Prince Daemon Targaryen är en av de mest komplexa och karismatiska karaktärerna i George R.R. Martins verk "A Song of Ice and Fire" och dess prequel, "Fire & Blood", samt HBO-serien "House of the Dragon". Här är en detaljerad översikt över hans bakgrund, ålder,...

Allt om: King Aegon II Targaryen

Allt om: King Aegon II Targaryen

Aegon Targaryen är en viktig karaktär i TV-serien "House of the Dragon". I TV-serien spelas den äldre versionen av Aegon av skådespelaren Tom Glynn-Carney. Aegon Targaryen, den förstfödda sonen till kung Viserys I, är en central figur i tronföljdsstriden som leder...

Allt om: Prince Jacaerys ’Jace’ Velaryon

Allt om: Prince Jacaerys ’Jace’ Velaryon

Prince Jacaerys Velaryon, även känd som "Jace", är en betydande figur under den tumultartade perioden känd som Dance of the Dragons. Han föddes till Princess Rhaenyra Targaryen och Ser Laenor Velaryon, men det fanns rykten vid hovet att hans verkliga far var Ser...

Allt om: Princess Rhaenys Targaryen

Allt om: Princess Rhaenys Targaryen

Princess Rhaenys Targaryen var en viktig figur i Westeros historia och är en central karaktär i George R.R. Martins böcker och i den kommande HBO-serien "House of the Dragon". Här är en översikt över hennes bakgrund, roll och relationer. Princess Rhaenys Targaryen...

KaraktärerAllt om: Harvey Specter